Onderzoek en advies

Actueler dan ooit! Een energieprestatieadvies geeft inzicht in de energie zuinigheid van een gebouw, welke verduurzamende maatregelen zijn praktisch uitvoerbaar, en tegen welke prijs?

Met Metavast kiest je voor:

  • Nauwkeurige gebouwinspectie
  • Ervaren ingenieurs
  • BRL-9500 gecertificeerd
  • Energielabels onder eigen naam
  • Haalbare verduurzaam adviezen

Afspraak maken?
Bel direct 020 222 82 60
of mail info@metavast.nl

2580x1920 liggend
metavast 08

Energielabel bedrijfspand

Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. 

De overheid heeft bepaald dat het energielabel alleen kan worden opgesteld door een vakbekwaam energieadviseur die aangesloten is bij een Certificerende Instelling (CI). De energieadviseur moet bovendien werkzaam zijn voor een organisatie met een Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500-U-certificaat. Metavast is sinds 2014 BRL-9500 gecertificeerd en voldoet daarmee aan deze eisen. 

Hoe gaan we aan het werk? De energieadviseur van Metavast neemt een groot aantal kenmerken van het gebouw op en maakt op basis daarvan een energieprestatieberekening. Daaruit volgt het energielabel. Nadat de energieadviseur het energielabel in de registratiedatabase heeft geregistreerd, ontvangt de gebouweigenaar een energielabel van ons.


Minimaal energielabel C voor kantoren

Vanaf 1 januari 2023 is het voor kantoren van 100 m² en groter verplicht om minimaal te beschikken over een energielabel C.
Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per mper jaar. Voldoet het gebouw niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.


Wat is nu de situatie en welke stappen moet je nemen? Bekijk het hier.

Metavast test visual

Combineer met een
NEN 2580 meting

Wanneer je naast een energielabel ook een NEN 2580 metingen laat uitvoeren, kies dan voor de efficiënte aanpak van Metavast. Wij bieden aantrekkelijke kwantumkortingen.
Vraag ons telefonisch naar de mogelijkheden. Bel direct 020 222 82 60.

Contact

Heb je vragen of interesse in een offerte?
Wij helpen je graag.
Bel direct 020 222 82 60
of mail info@metavast.nl